Haluatko palautetta omasta elokuvastasi?

Minun elokuvani -festivaalin elokuvanäytöksissä elokuva-alan ammattilaiset antavat kirjallista ja suullista palautetta lasten ja nuorten omille elokuville. Minun Elokuvani -tapahtuman mentoreina on eri vuosina toiminut useita Suomen eturivin ansioituneita elokuvantekijöitä. Julkistamme lisää vuoden 2018 mentoreita huhtikuussa.

Vuoden 2018 mentorit

Arttu Haglund

Arttu Haglund on ohjaaja, tuottaja, käsikirjoittaja ja leikkaaja. Hän tuottaa Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivustoa ja samannimistä lasten ja nuorten elokuvakilpailua. Haglund on ohjannut toistakymmentä lyhytelokuvaa ja hänen Ensimmäinen pitkä elokuvansa valmistuu tänä vuonna.

Lenka Hellstedt

Lenka Hellstedt on helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on työskennellyt ohjaajana parikymmentä vuotta. Hän on ohjannut mm. elokuvat Kaikki oikein ja Maata meren alla sekä kymmenen tv-sarjaa. Hän on myös toiminut elokuvaohjauksen lehtorina Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksella.

Kari Juusonen

Kari Juusonen on työskennellyt animaatioelokuvien parissa vuodesta 1994. Aloitettuaan nukkeanimaatiolla hän on siirtynyt enemmän ja enemmän tietokoneanimaation puolelle. Kari on ohjannut kaksi pitkää Niko-animaatioelokuvaa,  Angry Birds-hahmoihin perustuvia animaatiosarjoja ja lyhytelokuvia.

Anna Korhonen

Anna Korhonen on helsinkiläinen dokumenttiohjaaja, joka työskentelee free lancerina, opettaa, järjestää elokuvatapahtumia ja työskenetelee arkistotoimittajana. Hän on juuri saanut valmiiksi uuden elokuvan, joka kertoo kansainvälisestä adoptiosta. Korhonen rakastaa dokumenttielokuvaa, mutta aikoo seuraavaksi kokeilla installaation tekemistä.

Mari Rantasila

Mari Rantasila on työskennellyt elokuvan parissa yli 30 vuoden ajan näyttelijänä, ohjaajana ja muusikkona.  Hän on myös opettanut elokuvan tekemistä useissa eri oppilaitoksissa. Minun elokuvani -tapahtumassa Rantasila on ollut aikaisemmin mukana useita kertoja. 

Oskari Sipola

Oskari Sipola on ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen käsialaansa ovat elokuvat Elokuu ja Ollaan vapaita, sekä Ylen uusi nuortensarja HasBeen. Sipola on toiminut palautteenantajana Minun elokuvani -tapahtumassa vuosina 2014–2016, ja palautteensaajana vuosina 2002 ja 2003.

Rauli Ylitalo

Rauli Ylitalo on pitkän linjan indie-ohjaaja ja -vaikuttaja, joka on toiminut mm. kotimaisen indie-elokuvan kattojärjestön Findie ry:n puheenjohtajana 2008-2016. Tämä elokuva-alan monitoimimies tunnetaan nykyään parhaiten näyttelijänä etenkin poliisi Kososen roolista Salatut elämät -tv-sarjassa.