Minun elokuvani palvelussa on eri vuosina toiminut useita Suomen eturivin ansioituneita elokuvantekijöitä. Ammattilaiset innostavat lapsia ja nuoria elokuvakulttuurin äärelle, tukevat luovuutta ja itseilmaisua, antavat itseluottamusta elokuvien tekemiselle ja kirjoittavat henkilökohtaista palautetta. Ammattilaiset vierailevat myös kouluissa kertomassa omasta työstään. 

Mukana olevat ammattilaiset

 
Maarit Lalli

Maarit Lalli on suomalainen elokuvaohjaaja, -tuottaja ja käsikirjoittaja. Lallin ensimmäinen pitkä elokuva Kohta 18 voitti parhaan käsikirjoituksen, parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen Jussi-palkinnot 2013.

 

Jenny Dahlström

Jenny Dahlström on helsinkiläinen elokuva - ja tv-käsikirjoittaja ja dramaturgi, joka on valmistunut käsikirjoittajaksi Aalto-yliopiston Elokuvataiteen osastolta vuonna 2015. Hän on ollut käsikirjoittamassa mm. Venla-palkittua sarjaa Koukussa sekä käsikirjoittanut draamakomedian Kaikki oikein yhdessä Lenka Hellstedtin kanssa.

 

Esa Illi

Esa Illi on käsikirjoittaja/ohjaaja, joka on työskennellyt laaja-alaisesti sekä fiktio-että dokumenttielokuvan parissa sekä tekijänä että kouluttajana. Hän on ohjannut useita lyhyt-ja tv-elokuvia, sarjoja ja kaksi kokoillan elokuvaa. Tällä hetkellä  hän ohjaa pitkää dokumenttielokuvaa, joka valmistuu 2019 loppuun mennessä.

Anna Korhonen

Anna Korhonen on helsinkiläinen dokumenttiohjaaja, joka työskentelee free lancerina, opettaa, järjestää elokuvatapahtumia ja työskenetelee arkistotoimittajana. Hän on juuri saanut valmiiksi uuden elokuvan, joka kertoo kansainvälisestä adoptiosta. Korhonen rakastaa dokumenttielokuvaa, mutta aikoo seuraavaksi kokeilla installaation tekemistä.

Arttu Haglund

Arttu Haglund on ohjaaja, tuottaja, käsikirjoittaja ja leikkaaja. Hän tuottaa Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivustoa ja samannimistä lasten ja nuorten elokuvakilpailua. Haglund on ohjannut toistakymmentä lyhytelokuvaa ja hänen Ensimmäinen pitkä elokuvansa valmistuu tänä vuonna.

Mari Rantasila

Mari Rantasila on työskennellyt elokuvan parissa yli 30 vuoden ajan näyttelijänä, ohjaajana ja muusikkona.  Hän on myös opettanut elokuvan tekemistä useissa eri oppilaitoksissa. Minun elokuvani -tapahtumassa Rantasila on ollut aikaisemmin mukana useita kertoja. 

Kari Juusonen

Kari Juusonen on työskennellyt animaatioelokuvien parissa vuodesta 1994. Aloitettuaan nukkeanimaatiolla hän on siirtynyt enemmän ja enemmän tietokoneanimaation puolelle. Kari on ohjannut kaksi pitkää Niko-animaatioelokuvaa,  Angry Birds-hahmoihin perustuvia animaatiosarjoja ja lyhytelokuvia.

Maiju Leppänen

Maiju Leppänen on elokuvaaja, valokuvaaja ja elokuvakerronnan opettaja. Hän on kuvannut useita kansainvälisestikin tunnettuja lyhyitä ja pitkiä dokumenttielokuvia sekä fiktioelokuvia. Tällä hetkellä hän on vastaava opettaja Laajasalon opiston elokuvalinjalla.

Oskari Sipola

Oskari Sipola on ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen käsialaansa ovat elokuvat Elokuu ja Ollaan vapaita, sekä Ylen uusi nuortensarja HasBeen. Sipola on toiminut palautteenantajana Minun elokuvani -tapahtumassa vuosina 2014–2016, ja palautteensaajana vuosina 2002 ja 2003.

 

Jukka Asikainen